Πώς λειτουργεί το σύστημα DRX 9000

Πώς λειτουργεί το σύστημα DRX 9000

Αρχικά, τοποθετούνται στον ασθενή, ανάλογα με τις ανάγκες του, άνω και κάτω ζώνες που βοηθούν να κατευθύνεται η δράση του μηχανήματος στον οσφυϊκό δίσκο.

Ο πατενταρισμένος σάκος αέρα που είναι μόνιμα εγκατεστημένος στην κάτω ζώνη, συμβάλλει στην προσαρμογή και σωστή τοποθέτηση της οσφυϊκής μοίρας για άνετη θεραπεία.

Από την στιγμή που τοποθετούνται οι ζώνες επάνω του, ο ασθενής γέρνει ελαφρά προς τα πίσω σε ύπτια θέση και ο φυσικοθεραπευτής κάνει ορισμένες προσαρμογές ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού σχετικά με την θεραπεία, η οποία μπορεί να κατευθυνθεί σε επίπεδο συγκεκριμένου οσφυϊκού δίσκου.

Με μία σειρά από 15-20 θεραπείες, καθεμία από τις οποίες διαρκεί 30 λεπτά συνολικά, ο πόνος του ασθενή ανακουφίζεται γρήγορα, η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής και ο ασθενής αισθάνεται άνετα και χαλαρώνει.

drx_02_a drx_02_bΈχει αποδειχθεί με ακτινογραφίες ότι η διαδικασία διαχωρισμού αρθριτικών επιφανειών του συστήματος DRX 9000 διευρύνει τα διαστήματα των δίσκων καθιστώντας δυνατή την μείωση της πίεσης στο εσωτερικό του δίσκου με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της κήλης και την ευπρόσδεκτη ανακούφιση της πίεσης στα νεύρα.

Κατά την ολοκλήρωση της σειράς θεραπειών, ο ασθενής υποβάλλεται σε ασκήσεις κινητοποίησης και ενδυνάμωσης. Επιπλέον ο ασθενής λαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τις τεχνικές πρόληψης για να αποφεύγει περαιτέρω τραυματισμούς.

video_01

Δείτε το σχετικό video. (στην αγγλική γλώσσα)

Dr. Γ. Γεωργακόπουλος:
Βιογραφικά Στοιχεία.... .